Menu
0
Gratis levering vanaf 450€
Levering via Bpost
25 jaar ervaring
ook uw satellietgroothandel
15Dec2022
De leukste kerstmarkten in België

De leukste kerstmarkten in België

Door: Tv VlaanderenReacties: 0

1. Een winterse uitstap naar Brussel 

Op nummer 1? De kerstmarkt in Brussel. Hoe kan het ook anders, want onze hoofdstad heeft een van de grootste kerstmarkten van het land. Kom de gigantische kerstboom bewonderen op de Grote Markt en vertrek dan voor een winters parcours langs de 250 kraampjes. Het reuzenrad werd er versierd met maar liefst 18.000 lichtjes.

Op de Grote Markt organiseren ze trouwens elke avond een klank-en lichtshow. Een bijzonder spektakel! 

 

2. Culinair en creatief genieten in Aalst 

Ook de Aalstenaars kunnen er wat van, want er zijn maar liefst 2 soorten markten. Voor de culinaire genieters is er het kerstdorp WinterSmaak op de Hopmarkt. De naam zegt het zelf: hier ontdek je de lekkerste smaken en kan je verschillende heerlijke lekkernijen proeven. Passeer ook zeker langs de creatieve markt, want daar ontdek je unieke kerstgeschenken. Ze maken er deze kerstperiode een echt feestje van (we zijn niets anders gewoon van de Aalstenaars), met vuurspektakels en acrobaten. 

Wil je graag meer info? Bezoek de website van Aalst. 

 

3. De oudste kerstmarkt in Luik

Voor de oudste kerstmarkt van het land moet je in Luik zijn. In deze gezellige stad vind je Village de Noël. Naast culinaire gerechtjes kan je hier ook nog authentieke kerstdecoratie aankopen zoals glasgeblazen kerstballen. Deze kerstmarkt staat echt in het teken van pure ambacht! 

Ook uniek aan deze kerstmarkt? De rodelbaan, waar je van 10 meter hoogte naar beneden kunt sleeën. Een leuke activiteit om met de kids te doen. 

Meer informatie vind je hier. 

 

4. Kerst vieren aan de kust in Oostende 

Breng je kerst graag door aan het zeetje? Oostende weet wat feesten inhoudt. Je kan er dit jaar schaatsen op de overdekte schaatspiste op de vijver. Het gekende Leopoldpark wordt dit jaar volledig omgetoverd in een magisch winterpark. De vele kerstbomen, gezellige lichtjes en knusse kerstchalets zorgen voor dé ultieme kerstsfeer. Nog een voordeel: je kan daarna een uitgebreide wandeling maken aan de kust. 

Meer info vind je hier. 



5. Snuif de kerstsfeer op in Durbuy 

Klein maar o zo gezellig, dat is waar Durbuy voor staat. Deze kerstmarkt staat in het teken van de lekkerste streekproducten. Passeer langs de vele chalets en wandel ondertussen door de kleine straatjes. Durbuy heeft iets magisch tijdens de feestdagen! 

Ook belangrijk, vergeet zeker niet de lokale specialiteit te proeven: aardappel met Foie Gras. 

Lees meer hier. 

 

Wil je graag een overzicht van al de kerstmarkten in België?

Onze blog zou veel te lang worden moesten we ze allemaal in de kijker zetten.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €350,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.