Satelliet

Satelliet

Satelliettelevisie is kortweg het ontvangen van televisiesignalen, die via satellieten in de ruimte worden uitgezonden en met behulp van een schotelinstallatie opgevangen kunnen worden. Ook de ontvangst van radiosignalen is op die manier mogelijk.

Satelliettelevisie is ideaal voor mensen in de buitengebieden die geen aansluiting op de kabel kunnen krijgen. Tegenwoordig wordt in gebieden waar wel een kabelaansluiting mogelijk is ook veelvuldig gebruikgemaakt van de satelliet.

Bij digitale televisie via de kabel is in feite sprake van een doorgezonden signaal dat lokaal van een satelliet is geplukt. Met behulp van een schotelantenne is het echter mogelijk om zelf deze digitale beelden en geluid rechtstreeks vanaf de bron, de satelliet, te ontvangen.

Hierdoor staat deze vorm van digitale televisie garant voor goede kwaliteit en is hij ook nog eens op de langere termijn het voordeligst ten opzichte van kabeltelevisie.

Nog een voordeel is het enorme aanbod aan kanalen, die voor een groot gedeelte bovendien gratis "uit de lucht te plukken" zijn, oftewel free-to-air.

Hier vind je alle satelliet materiaal.

Advies op maat nodig? Maak een persoonlijke afspraak in onze winkel in Antwerpen